Cliff Dropp

Cliff Dropp föddes vinter 1970 till en varmhjärtad familj I staten New Jersey i USA. Han var efterlängtad i en familj som bestod av tre systrar och en äldre broder, som blev så förtjust över att slippa vara den enda pojken i familjen. Eftersom Cliffs pappa var en manager på en stor supermarket var familjen rätt välkänd i trakten och en av hans systrar talade till och med om Cliffs ankomst till världen via högtalarsystemet på gymnasiet hon gick på.

Cliffs intresse för miljön kom till redan vid ung ålder. När han var bara ett småbarn så brukade han stanna tvärt i sina hektiska små barnasteg när han såg reklam på TVn om naturföroreningar. Reklamen på TVn visade en Indian som med tårar I ögonvrårna tittade ut över förorenade och nedskräpade bäckar och landskap. Detta berörde Cliff så mycket att han började gråta tårar av oro och sorg över situationen, som sade att hans livs uppdrag skulle bli att städa upp jorden och befria den från allt äckligt skräp och fruktansvärda föroreningar.

Cliff var helt klart född med en kärlek och ett intresse för återvinning, återanvändning och kompostering av allt och ingenting från en mycket ung ålder. Han följde sin egen väg men försäkrade sig alltid om att familjen visste var de skulle lägga vilket skräp och hur. På detta sätt lärde han sig själv och så många andra som han kunde att göra samma sak. Det var därför inte konstigt att han skapat en karriär inom avfallsbranschen, då Cliff alltid letade efter nya och innovativa sätt att återvinna och minska världens utgjutande av avfall.

Trots att Cliff var född och uppvuxen i staten New Jersey, USA, så bestämda han sig ändå att flytta till Sverige efter att han blivit förälskad i en svensk flicka. De träffades på de österrikiska Alperna under en semester där de råkade stöta på varandra på skidbackarna bland de härliga, snötäckta bergen. Och som ordspråket lyder: resten är historia. Även om de klarade sina två första år tillsammans som ett distansförhållande stod de klart för båda två att de ville tillbringa resten av sina liv tillsammans. Och med det i åtanke så flyttade Cliff till Sverige där de nu bor ihop i en liten fiskarby vid den svenska kusten me sina två barn.

Som en aktiv person med ett passionerat intresse för miljön har Cliff alltid varit involverad i utomhusaktiviteter. Detta förklarar också varför han och hans familj valde att leva nära en av Sveriges mest extraordinära platser, Kullaberg, en stenklädd udde i södra Sverige, som fick en tre stjärnor i världens mest berömda guidebok, Michelin-guiden. Området är känt för sitt vackra, varierande och dramatiska landskap med branta stenklippor, grottor, idylliska fiskebyar, sandstränder och det välkända konstverket som kallas ”Nimis” och ”Arx”, med de omgivande vatten som lämpar sig perfekt till att upptäcka detta fantastiska område från vattnet via kajaken.

And although this is an activity that Cliff took up relatively late in life, he went for it with a 100% dedication once he got the hang of it. Ever since he bought his first kayak for the family he thought that he might as well share this unique experience with other people. Thus began the story of Kullakajak.

Och även om detta är en aktivitet som Cliff tog upp rätt sent i livet så dedikerade han sig till det med 100% efter han hade fått kläm på det. Ända sen han köpte sin första kajak till familjen så tänkte han att lika gärna kunde dela denna unika upplevelse med andra människar. Således börjar berättelsen om Kullakajak.

Havskajakerna som finns på Kullakajak är mycket stabila och kan användas av alla åldrar. Cliff är värd för kajak demo-dagar och företaget erbjuder både singel- och dubbelkajaker. Dubbelkajakerna är särskilt intressanta för barnfamiljen då den lilla kan sitta framför den vuxne i kajaken. Cliffs ambition är att erbjuda besökare en mångsidig upplevelse av Kullabygden och han arbetar i ett nära samarbete med människor i det lokala hotellet, restaurang och upplevelsebranschen. Detta säkerställer att besökare kan boka individuella överenskommelser med boende i tält eller i ett vandrarhem. Tälten kan till exempel rymma upp till 8 personer och riktiga lägersängar, om så önskas. Detta erbjuder besökarna en verklig naturupplevelse där de helt enkelt kan paddla bort efter behag från stranden och utforska den fantastiska miljön.

Hälsa på Cliff på Kullakajak och du kommer att förstå den oförglömliga magiska skönhet som är Kullaberg!Mölle
11°
molnigt
fuktighet 76%
vind 8m/s VNV
H 11 • L 11
13°
Tors
12°
Fre
12°
Lör
11°
Sön
Väder från OpenWeatherMap

Bokning

Matt: +46 (0)735257431
Cliff: +46 (0)767656400

paddla@kullakajak.se

Mölle Hamn
Norra Strandvägen
263 77 Höganäs

I samband med att du hyr kajak hos oss godkänner du att vi får spara och hantera din kontaktinformation i enlighet med GDPR