Matt Strickland

Matt är väldigt noggrann med att tillhandahålla sina kunder kajakuthyrning, guidning och coachning av hög kvalité, samtidigt som han ser till att den väldigt speciella natur som finns runt Kullen hålls bevarad och skyddad.

Matt växte upp I England nära London. Han intresse för vattensport kan man spåra tillbaka till unga år, när han deltog i en kanot- och seglingskurs för nybörjare på Thames Young Marines, där han fick sitt första kanotcertifikat (British Canoe Union, one star, kayak). Ett år efter detta så gick Matt med i skolans roddklubb och spenderade så mycket tid som möjligt till att träna och tävla inom nästan varje typ av rodd, från vrickåror/sculling i singelgren, till fyror och åttor. Detta blev en besatthet som skulle leda till otaliga segrar; nämligen två nationella titlar och rodd för det engelska junior teamet två gånger.

Med flytt till norra Wales år 1987 för att studera biologi på Bangor University så utvecklades också en flera år lång kärlek till bergsklättring. Främst handlade det om traditionell bergsklättring (utan bultar) men också en del sportklättring, snö- och isklättring och även klättring i Alpernas Mont Blanc, mycket träning inomhus på klätterväggar och några tävlingar.

Efter universitetet spenderades en två års period nära floden Thames, där Matt främst sysslade med kayaktävlingar på plattvatten, tillsammans med Elmbridge Canoe Club. Tiden där spenderades väl, då Matt lärde sig väldigt effektiv såkallad ”forward paddling technique”, vilket skulle komma väl till pass för havskajak.

År 1994 var Matt tillbaka i Wales igen, med ett jobb på Plas Menai National Watersports Centre. På det jobbet stannade han i tio år och blev en vattenkajaks- och vitvattencoach, samt lärde ut bergsklättring, segling, power boating, coasteering, canyoning, team building och bedrev a sport science and outdoor education course with a local college.

Under denna tid så ledde Matt många havskajakresor till Irland, Skottland, Spanien, Norge och Sverige, och sist men inte minst hundratals dagar som spenderades runt den utmanande kusten I Anglsey och the Menai Straits. Mycket tid gavs även till att återuppbygga och renovera en traditionell welshisk stenstuga i bergen, som åt upp all Matts fritid från jobbet.

År 2004 bytte Matt jobb för att arbeta för miljöbyrån i Wales som en tillgänglighets- och rekreationsrådgivare, där han förhandlade med allmänheten tillgång till rekreation till floder och sjöar i Wales. Mycket arbete handlade också om att främja miljömedvetenhet och att återskapa aktiviteter för att se vilka konsekvenser deras verksamhet kan ha på miljön. Fyra filmer i ”Att förena bevarande och fritid” producerades för Gorge Walking, Coasteering, Enjoying the Rivers and Lakes of Wales och Sea Kayaking in Wales.

Cykling har alltid varit en stor del av Matts liv och efter att ha lett en ”Thursday Night Cycling”-grupp i ett par år så färdiggjorde och publicerade Matt sin bästa vän Pete Bursnalls bok ”Mountain Bike Guide to North Wales”. Tyvärr förlorade Pete kampen mot hudcancer innan han kunde avsluta boken.

År 2014, efter några års planerande av flytten, så tog Matt, Åsa och deras två söner Oscar och Erik steget och flyttade från norra Wales till Strandbaden. Mötet med Cliff från Kullakajak hände därefter och Matts uppenbara engagemang med Kullen och havskajak därmed.Mölle
11°
mulet
fuktighet 76%
vind 8m/s VNV
H 11 • L 11
13°
Tors
12°
Fre
12°
Lör
11°
Sön
Väder från OpenWeatherMap

Bokning

Matt: +46 (0)735257431
Cliff: +46 (0)767656400

paddla@kullakajak.se

Mölle Hamn
Norra Strandvägen
263 77 Höganäs

I samband med att du hyr kajak hos oss godkänner du att vi får spara och hantera din kontaktinformation i enlighet med GDPR