Svanshall

Välkommen till Svanshall

På norra sidan av Kullen hittar du den lilla pittoreska fiskebyn Svanshall. Här finns ett aktivt fiskeläge med restaurang alldeles nere i hamnen. Sedan 1800-talet bedrivs fiske parallellt med jordbruk. Spår av detta kan hittas vid hamnen där den gamla “tjärkokaren” står. Den användes förr av byborna för att tjära fiskegarnen. Än idag har Svanshall några yrkesfiskare som förser oss med läckerheter från havet.

Svanshalls krog erbjuder fullkomlig havsutsikt på första parkett. Blå Boden är en enklare variant som du hittar bredvid restaurangen. Här köper du rökt fisk, baguetter, eller en glass. I hamnen kan man även fiska krabbor och se fiskebåtarna komma in med dagens fångst.

För den badsugne finns det två badplatser med stenbrygga öster och väster om hamnen. Vårt lilla sjöfartsmuseum ” Ribersborg” vid hamnen brukar ha öppet på söndagar.

Väster om Svanshall finns ett stort naturområde som är naturreservat med en spännande natur och hänförande utsikt över Skälderviken. Här finns även ett gammalt och numera vattenfyllt stenbrott med branta, dramatiska kanter. Kullaleden går genom Svanshall med en vacker sträckning runt hela Kullaberg. Närmsta byn söderut är Jonstorp och norrut ligger byarna Skäret och Arild.Mölle
4°
mulet
fuktighet 86%
vind 3m/s S
H 7 • L 4
8°
Tors
9°
Fre
8°
Lör
11°
Sön
Väder från OpenWeatherMap

Bokning

Ella: +46 (0)70-920 14 86
Cliff: +46 (0)76-765 64 00

paddla@kullakajak.se

Svanshalls Hamn
Hamnabacken
263 92 Jonstorp

I samband med att du hyr kajak hos oss godkänner du att vi får spara och hantera din kontaktinformation i enlighet med GDPR