Turer

TURER
En kajaktur  kan likväl vara ett möte mellan människor som kontemplation på egen hand. Hos Kullakajak kan man både höja och sänka pulsen. I dagens stressade samhälle ger detta en möjlighet  till frihetsupplevelse, nära kontakt med naturen och digital detox som ligger helt rätt i tiden. Att stilla och tyst glida fram med en kajak ger den ultimata möjligheten att få se ex tumlare eller säl som är naturligt nyfikna på kajakerna.

Vi är diplomerade Kullabergsguider. Att vistas på Kullaberg ska vara roligt och trivsamt, men kan vara förknippat med direkt fara. Vi har egen diplomerad guide som kan ta er till de gömda ställena på land och till havs på ett säkert vis. Vi ser också till att du är medveten om riskerna och väderförhållandena när du hyr utrustning av oss, en nog så viktig detalj.

Naturtur  – med eller utan guide
– Med Kullakajak kan du uppleva Kullens fantastiska natur! Våra kajaker är ett utmärkt val, vare sig du vill se sälar, tumlare, fåglar eller vackra klippor. De stabila och oömma sit-on-top kajakerna är perfekta för att komma riktigt nära kusten så du kan utforska, fotografera och uppleva. I vissa områden måste man ta särskild hänsyn till djur- och fågellivet under vissa tider på året, vi hjälper dig veta vilka områden som är de bästa och vad man bör hålla utkik efter.

Specialtur – med guide
– Om du aldrig paddlat kajak innan eller helt enkelt vill förbättra de färdigheter du redan har är detta något för dig. Våra guider lär dig hur man: kontrollerar kajaken (effektiv framåtpaddling, hur man styr kajaken, hjälpande paddling), grundläggande säkerhetsrutiner, grundläggande väder, sjöförhållanden och reseplanering. Varje tur kan anpassas efter dina behov så låt oss veta om det finns någon speciell färdighet du vill att vi ska hjälpa dig med.

Grupppaddling
– Vi kan hjälpa dig att utveckla ett brett utbud av mer avancerade färdigheter och tekniker; eskimorullning, själv räddningar, grov vatten båt hantering, nattpaddling, kajak surfing, kajak navigering, expedition planering, ledarskap etc. Vi kommer att göra det mesta av den stora variationen av sjöförhållanden vi har runt Kullen.

Familjepaddling
Vårt breda sortiment av kajaker gör det möjligt för hela familjen att ge sig ut på vattnet. Vi hjälper er att välja vad som passar bäst för just er, dubbel havskajak eller sit-on –top kajak som gör det enkelt att ta sig i och ur kajaken vid tex bad.

Svensexa/möhippa
En rolig upplevelse för brudgummen/bruden och hela kompisgänget. Vi kan även samordna mat och logi lokalt eller tipsa om övriga lämpliga aktiviteter.

Nattkajak
Det är något väldigt speciellt med att paddla kajak på natten. På våra guidade kajakturer på natten i små grupper glider man fram i total stillhet.Mölle
3°
mulet
fuktighet 86%
vind 2m/s SSO
H 6 • L 3
8°
Tors
9°
Fre
8°
Lör
11°
Sön
Väder från OpenWeatherMap

Bokning

Ella: +46 (0)70-920 14 86
Cliff: +46 (0)76-765 64 00

paddla@kullakajak.se

Svanshalls Hamn
Hamnabacken
263 92 Jonstorp

I samband med att du hyr kajak hos oss godkänner du att vi får spara och hantera din kontaktinformation i enlighet med GDPR